Hoofdpunten beleidsplan

Missie:
Stichting Campus Rotterdam wil kansengelijkheid verhogen van Rotterdamse kinderen voor wie dat niet vanzelfsprekend is.

Visie:
Elk kind verdient dezelfde kansen om zijn of haar talenten te ontwikkelen.

Werkzaamheden:
Stichting Campus Rotterdam biedt leerzame en inspirerend programma’s aan in schoolvakanties en daarbuiten die aansluiten op de bestaande leerlijnen van scholen om de groei van de leerlingen samen te kunnen bestendigen. Door de kinderen naast de bijlessen ook kennis te laten maken met project based learning, werken aan 21ste century skills en diverse workshops en clinics op het gebied van sport, cultuur en milieu-educatie, krijgen de kinderen de kans hun talenten te ontdekken.

Onder het motto ‘Voor en door de toekomst van Rotterdam’, werkt de stichting samen met talloze (maatschappelijke) partners in de stad om tijdens en na de campus-programma’s het welzijn van de Rotterdamse kinderen te verhogen. Stichting Campus Rotterdam werkt samen met studenten van Hogeschool Rotterdam, de Erasmus Universiteit en InHolland die maatschappelijk betrokken zijn en in de functie van mentor bijles verzorgen in de wijken waar zij vandaan komen.

Doelgroep:
Stichting Campus Rotterdam richt zich op alle Rotterdamse kinderen waarvoor kansengelijkheid wegens sociale en/of financiële oorzaken achter blijft.

Kernwaarden:

Informeel
De contacten tussen Stichting Campus Rotterdam haar partners en doelgroep is informeel, warm en hartelijk. De organisatie is goed toegankelijk en kent korte lijnen.

Betrokken
Vanuit het motto ‘Voor en door de toekomst van Rotterdam’ werken Stichting Campus Rotterdam, haar partners, collega-organisaties en vrijwilligers met een hoge mate van betrokkenheid aan het eindresultaat.

Doelgericht
Wij streven naar de optimale balans in inzet van mens, middel en methodiek ten behoeve van de door ons gestelde doelen.

Beloningsbeleid: Alle bestuurders werken onbezoldigd.