6.000 Kinderen genieten van gratis activiteiten in hun eigen wijk met Zomercampus010

De coronacrisis zette een streep door de zomerplannen van veel Rotterdamse kinderen. Daarom organiseert Zomercampus010 in samenwerking met de gemeente Rotterdam, Jeugdfonds Sport & Cultuur Rotterdam en lokale partners gratis sport- en cultuuractiviteiten. Vanwege het overweldigende aantal reacties is besloten de inschrijfperiode te verlengen. Zo biedt de organisatie meer kinderen de kans te genieten van een fantastische zomer.

“De kinderen in mijn buurt konden niet meer naar school, maar ook niet meer sporten en cultuur beoefenen”, zegt initiatiefnemer Samuel Schampers. “Voor veel kinderen zijn de vakantieplannen afgelast en leuke activiteiten staan op een laag pitje. Maar daar is het geen zomervakantie voor, toch? Als voorzitter van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Rotterdam kon ik dat niet over mijn hart verkrijgen.”

Daarom werd Stichting Zomercampus010 opgericht; een grootschalig en uniek project in regio Rotterdam, waar de gemeente Rotterdam, het Jeugdfonds en diverse lokale partijen aan bijdragen. Het initiatief biedt plek voor ruim 6.000 kinderen uit het basisonderwijs (voor de groepen 3 t/m 7) en voor-examenklassen van het voortgezet onderwijs.

Deelnemers worden in kleine groepen begeleid door een mentor uit de buurt. De programmering draait om talentontwikkeling, nieuwe ontmoetingen en inspirerende activiteiten. In juli en augustus staan onder andere danslessen, gitaarlessen en voetbal op de agenda. “Mijn doel is dat die kinderen straks aan hun nieuwe schooljaar beginnen met een tof vakantieverhaal”, zegt Schampers. “Hun zomer wordt echt een feestje.”

In de eerste inschrijfweek bereikte Zomercampus010 al ruim 3.000 aanmeldingen. Dit bevestigt het succes en de behoefte aan zomeractiviteiten. Daarop besloten wij het inschrijftermijn te verlengen.

Zomercampus010 wordt georganiseerd door de gemeente Rotterdam, Jeugdfonds Sport & Cultuur Rotterdam en diverse lokale partners.