Belangrijke ontwikkelingen rondom Campus010 en Zomercampus010 2021

Stichting Campus010 heeft in de afgelopen maanden een prachtige groei doorgemaakt; wij verzorgen op diverse Rotterdamse scholen bijlessen, bieden samen met talloze partners in de stad programma’s aan gericht op talentenontwikkeling en organiseren maatwerkcampussen. Zo zullen er in de meivakantie op diverse plekken in Rotterdam Lentecampussen010 worden georganiseerd waar op dit moment al 600 leerlingen voor staan ingeschreven.

Vanuit de visie dat elk kind het recht heeft om zich te kunnen- en mogen- ontwikkelen tot een gelukkigere, veerkrachtigere en succesvollere versie van zichzelf, zijn wij samen met grote landelijke partners, opleiders en wetenschappers een innovatief verrijkend onderwijsprogramma aan het ontwikkelen. Dit programma zal in het nieuwe schooljaar als pilot starten op 10 scholen. Campus010 strijdt voor kansengelijkheid in het onderwijs en kijkt ernaar uit om samen met onze partners en de scholen het verschil te kunnen maken voor (Rotterdamse) leerlingen. Denk jij dat je, of jouw organisatie, van waarde bent voor deze beweging? Schroom dan niet om contact op te nemen met Mandy Leenpoel via mandy@campus010.nl, zodat we de mogelijkheden hier toe kunnen verkennen!

Er is óók verdrietig nieuws. Ondanks dat we de aanbesteding voor het organiseren van een zomerprogramma hebben gewonnen, is deze door een stomme administratieve fout aan onze kant op formele gronden ingetrokken. Onze ambitie was, en is, om deze zomer een Zomercampus010 te organiseren voor minimaal vijfduizend kinderen en wij zullen er alles aan doen om dit alsnog te realiseren. Natuurlijk kijken wij altijd naar waar Campus010 een meerwaarde heeft en we blijven met de gemeente in gesprek om kansengelijkheid voor Rotterdamse jeugd te bevorderen.

Wij wensen de partij die de aanbesteding gegund heeft gekregen heel veel succes met het organiseren van een eigen zomerprogrammering en wij zijn blij dat er een mooie zomer voor de Rotterdamse kinderen in het verschiet ligt!