Burgemeester Aboutaleb woont maandag feestelijke start Zomercampus010 bij

Aanstaande maandag 20 juli wordt de Zomercampus010 feestelijk afgetrapt. Vanuit het Sportplaza in Rotterdam worden deelnemers hartelijk welkom geheten door de organisatie, partners en burgemeester Ahmed Aboutaleb. Het wordt een grootse opening van de zomervakantie vol gratis activiteiten voor duizenden Rotterdamse kinderen.

Door de coronacrisis staan de vakantieplannen van veel kinderen op een laag pitje. Het antwoord daarop is Zomercampus010, een initiatief van onder anderen Samuel Schampers, voorzitter van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Rotterdam. Met deze actie geeft de organisatie een positieve draai aan de lege agenda’s van de Rotterdamse jeugd.

De campus biedt in samenwerking met de gemeente Rotterdam, Jeugdfonds Sport & Cultuur Rotterdam en lokale partners duizenden kinderen twee weken lang gratis activiteiten. “Dat de jeugd hier behoefte aan heeft, is duidelijk; de hoeveelheid reacties is overweldigend,” zegt Schampers. “We hebben de inschrijftermijn moeten verlengen en onze verwachtingen naar boven bijgesteld. Het beoogde aantal aanmeldingen is dan ook ruimschoots behaald.”

“Met Zomercampus010 zorgen we ervoor dat kinderen met meer kennis en zelfvertrouwen aan het nieuwe schooljaar beginnen. Daarnaast is het ook gewoon een feestje. Naast leerzame activiteiten zoals een buurtkrant maken, mogen ze in teamverband sporten, spelletjes doen en simpelweg ravotten.”

Vanaf maandag 20 juli genieten zo’n 4.500 basisschoolleerlingen uit groep 3 tot en met groep 7 gratis van leuke en leerzame activiteiten op 28 locaties door heel Rotterdam. Ook het voortgezet onderwijs zal diverse programma’s volgen.

Er zijn nog enkele plekken beschikbaar voor vmbo-leerlingen uit voor-examenklassen. Aanmelden of meer informatie? Ga naar www.zomercampus010.nl!