Krant gemaakt door kids van Zomercampus010 verspreid door heel Rotterdam!

De Havenloods Junior, gemaakt door de kinderen van Zomercampus010, is gisteren uitgebracht in Rotterdam. Rijnmond was aanwezig bij de overhandiging van de eerste krant op basisschool De Bavokring! Bekijk de reportage die door hen is gemaakt hieronder.

De deelnemers van Zomercampus010 schreven deze zomer verhalen, maakten foto’s, tekenden cartoons en gingen erop uit in hun eigen wijk. De creaties zijn gebundeld in een echte krant van maar liefst 56 pagina’s! De kinderen maakten verslag van uitjes naar musea of hun voetbalclub, ze schreven recepten en deden interviews met bijzondere mensen uit de buurt. Maar je vindt in De Havenloods Junior ook tekeningen en fotopagina’s. Wij zijn trots op het prachtige resultaat!

Directeur Mandy Leenpoel: “Ik hoop dat in De Havenloods Junior goed te zien is hoe de kinderen het naar hun zin hebben gehad. Ik wil alle kinderen van Rotterdam bedanken voor een hele mooie zomer!”  Lees meer over de krant op de website van De Havenloods.

Waar kan ik de krant vinden?
De 50.000 kranten worden uitgeleverd aan de Rotterdamse basisscholen, alle deelgenomen locaties van de afgelopen Zomercampus en de gemeenteloketten in Rotterdam. De krant is hier digitaal te bewonderen!