Preview Lentecampus010: Workshop over onderwijs van toen, nu en de toekomst door het Onderwijsmuseum!

Aanstaande maandag (2 mei) gaat Lentecampus010 van start, daarom hebben we weer een preview over één van de activiteiten die op de planning staat. Dit keer is het Onderwijsmuseum aan de beurt. Deze editie zijn we de samenwerking voor het eerst aangegaan, waarbij zij een interessante workshop komen verzorgen over de school van vroeger, nu en de toekomst.

Het Onderwijsmuseum is een historisch museum met als thema school van vroeger, over nu en voor later. Naast het museum zijn zij ook een kennisinstituut voor professionals in het onderwijsveld. Het Onderwijsmuseum: “Wij zijn erg enthousiast dat we mogen deelnemen tijdens de Lentecampus. We bieden leerzame activiteiten en workshops aan waarbij wij leren en spelen combineren. Dit zorgt ervoor dat leren makkelijker gaat!”

De workshop tijdens Lentecampus010 wordt ontdekken, leren en zelf doen! Aan de hand van verschillende voorbeelden krijgen de deelnemers van de Lentecampus te zien hoe kinderen vroeger in het klaslokaal zaten en wat er van hen werd verwacht. Materialen zoals het ezelbordje, de pechvogel, lei & griffel en nog meer, zullen het beeldend maken voor de leerlingen. Hierbij mogen zij onder andere ondervinden hoe het is om te schrijven met een kroontjespen en inkt. Een uitdaging! Want volgens het Onderwijsmuseum is dit nog een stuk lastiger dan het lijkt!

Tot slot maken de leerlingen kennis met de verandering van het onderwijs door de jaren heen en zullen zij nadenken over hoe school er in de toekomst uit gaat zien. Het Onderwijsmuseum zegt: “We hopen dat de leerlingen nieuwe dingen geleerd en ontdekt hebben na de workshop, maar vooral dat ze plezier hebben gehad!’’

Hier zijn wij het volledig mee eens, we kijken uit naar de reacties van de leerlingen volgende week tijdens de Lentecampus!