Preview Wintercampus010: Tasjes bedrukken

Komende voorjaarsvakantie vindt de Wintercampus plaats op de Christophoor en de Jan Antonie Bijloo. Na de Wintercampus verplaatst te hebben van de kerstvakantie naar de voorjaarsvakantie, vanwege de lockdown, kunnen wij niet wachten om van start te gaan! Er staat een afwisselend programma vol leerzame activiteiten te wachten op de deelnemers van Wintercampus010. Benieuwd wat er op de planning staat? De komende weken zullen wij alvast een aantal toffe activiteiten bekend maken. De preview van deze week: Tasjes bedrukken!

Creativiteit is een belangrijk onderdeel van de maatwerkcampussen, zo ook tijdens de Wintercampus. Stichting Campus010 vindt het belangrijk dat leerlingen de ruimte en mogelijkheden krijgen om hun creativiteit te ontdekken en hiermee aan de slag te gaan. Sandra de Neef, van Aan De Slag Bij Waterloo, is één van de aanbieders die samen met de kinderen een artistiek product zal gaan maken. Hierbij zullen de leerlingen stil staan bij verschillende stappen: Hoe pas je compositie het beste toe? Welke kleuren passen het beste bij je? Hoe maak je jouw eigen sjabloon? Of hoe ga je om met textielverf? Dit gaan de leerlingen leren tijdens het bedrukken van hun eigen linnen tasje!

Naast dat Sandra veel zin heeft om met de leerlingen te werken aan een persoonlijk eindproduct, wil zij hen nog wat meegeven: ‘Ik zal jullie wat nieuws leren door te doen en zelf te ervaren. Je kan veel meer dan je denkt en soms zelfs verbaasd zijn over wat je allemaal zelf kunt maken!’