ZOMERVAKANTIETIPS

Zomervakantie! Een periode met heerlijk weer, waarin het fijn is om extra tijd te spenderen met het gezin. Om jullie wat inspiratie te geven hebben we in dit artikel wat toffe activiteiten en plekken in Rotterdam en omgeving op een rijtje gezet. Alle activiteiten hebben een lage prijs en zijn daarom voor iedereen toegankelijk!

Het Nationaal Onderwijsmuseum
Als eerst starten we met het Nationaal Onderwijsmuseum. In dit museum zijn alle onderwijsmiddelen te zien die ooit in het onderwijs in Nederland gebruikt zijn. Dankzij de levendige en veelzijdige tentoonstelling krijg je een kijkje in het onderwijs van vroeger tot nu.
Het museum bevindt zich op een prachtige locatie in Dordrecht. Ook is er een winkel en een museumcafé waar je allerlei heerlijke streekproducten kunt krijgen.

Tip! Gratis met een Rotterdampas

Summer of Esports
Wanneer je van gamen houd moet je op 17 augustus bij de Schiecentrale zijn! Deze plek staat dan volledig in het teken van bewegend gamen en er gaat een uniek record neergezet worden voor Rotterdam! Op de website van Summer of Esports is te zien welke game-activiteiten er bij jou in de buurt te doen zijn t/m 21 augustus.

Deelname is gratis

Kids Marina
Kids Marina is dé waterattractie voor kinderen in Nederland. Tijdens het varen in één van de kinderbootjes leren de kinderen meer over de haven, haar functies en verschillende vaartuigen. Kinderen kunnen de bootjes zelf besturen en een vaartocht duurt vijftien minuten.

Plaswijckpark
Plaswijckpark is een binnenspeeltuin, buitenspeeltuin, park én dierentuin in één. Het park bestaat uit een speelwijck, wandelwijck en dierenwijck. Van 9 juli t/m 21 augustus krijg je 25% korting met je Jeugd Vakantiepaspoort.

Tip! 1x gratis met de Rotterdampas

Speelparadijs Bungelland
Speelparadijs Bungelland is een overdekte speeltuin in Rotterdam, waar je ook kunt bowlen en lasergamen. De speeltuin is gelegen vlakbij het winkelcentrum Alexandrium. Voor de kleintjes is er een aparte Peuterzone.

Speelpolder Bergse Vallei
In het Lage Bergse Bos in Rotterdam is Speelpolder Bergse Vallei te vinden. Hier ligt een toffe kruip-door-sluip-route met hierin verschillende uitdagingen voor kinderen, van loopbruggen tot klimmen in verschillende bomen. Is deze speeltuin niet bij jou in de buurt, maar zou je wel naar een avontuurlijke speeltuin willen gaan? Bekijk dan via deze link nog meer natuurspeeltuinen!

Toegang is gratis!

Jeugd Vakantiepaspoort
Het Jeugd Vakantiepaspoort is bestemd voor alle basisschoolkinderen uit Rotterdam van 4 t/m 12 jaar. Het paspoort wordt op elke school uitgedeeld aan de leerlingen. Het Vakantiepaspoort staat vol met sportieve, educatieve en recreatieve activiteiten om te doen in Rotterdam en omgeving. Voor al deze activiteiten gelden verschillende kortingen of gratis entree voor kinderen. Wel is begeleiding van iemand van 18 jaar of ouder verplicht. Kinderen uit Rotterdam hebben dit paspoort meegekregen van school.

Letterspeurtocht
In iedere vestiging van Bibliotheek Rotterdam kun je deze zomervakantie een Letterspeurtocht doen. In de bieb moet je op zoek naar alle vragen en opdrachten en voor elk goed antwoord krijg je een letter.

Deelname is gratis

Er zijn dus genoeg diverse activiteiten te doen in Rotterdam en omgeving voor kinderen. Dit waren een paar voorbeelden die ons tof lijken om te doen deze zomervakantie, maar er is natuurlijk nog veel meer. Wij wensen iedereen nog een hele fijne vakantie en veel plezier als je één van deze activiteiten gaat doen!